Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zielona sałatka z awokado, winogronami i orzechami"
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 19
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 69
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 78
Składniki
Umyj i osusz rukolę. Winogrona umyj, osusz i pokrój na połówki.
Obierz cebule i pokrój na cienkie pióra. Awokado obierz, przekrój na pół, wyjmij pestkę. Pokrój w równą kostkę. Skrop sokiem z cytryny.
Orzechy obierz ze skórki i podpraż na rozgrzanej patelni.
Wymieszaj dokładnie na sos. Przełóż do miski sałatę, awokado, cebulę. Po wierzchu posyp orzechami. Polej sosem, dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem.
Jak sprawdzić, że awokado jest dojrzałe, ale nie przejrzałe? Naciśnij delikatnie skórkę – jeśli po naciśnięciu wróci do poprzedniego kształtu – jest dobre.Źródło: Olivia