Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaczana zapiekanka z dynią i kurczakiem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 742
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 158
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 87
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 608
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 135
Składniki
Ziemniaki dobrze umyj i ugotuj w koszulkach. Poczekaj, aż wystygną, obierz je i pokrój w paseczki. Dynię przekrój, wyjmij nasiona i obierz. Następnie pokrój w plastry. Oczyść mięso z kurczaka, pokrój je na kawałki i zmiel w maszynce do mięsa.
Zmielone mięso przełóż do miski. Wymieszaj je z łyżeczką soli, drobno posiekaną natką pietruszki i tymiankiem. Następnie mieszając stopniowo dolewaj 30% śmietanę. W misce połącz 22% śmietanę ze śmietaną 12% i jajkami. Masę dopraw solą i pieprzem.
Brytfannę wysmaruj tłuszczem. Na dnie rozłóż część ziemniaków i dyni. Zalej masą śmietanowo-jajeczną i rozsmaruj mięso. Ponownie rozłóż ziemniaki i dynię. Zalej resztą śmietany z jajkami i posyp startym serem. Piecz przez 50 minut w temperaturze 170°C.Źródło: Na żywo