Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaczane puree z cebulką"
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 172
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 667
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 116
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do lekko osolonego wrzątku, ugotuj. Odcedź, lekko ostudź.
Cebule obierz, pokrój na plas terki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebule. Dodaj do ziemniaków, dokładnie utłucz (możesz też przecisnąć przez praskę), dodając stopniowo mleko i masło (masa powinna być gładka). Przypraw do smaku solą, piep rzem i gałką muszkatołową.
<strong>Czas przygotowania 30 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,50 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie