Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaczany przekładaniec"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 257
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 358
Składniki
Ziemniaki pokrój w plastry razem z ugotowanymi jajkami i obranymi ze skóry pomidorami.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, po czym zeszklij na oleju.
W natłuszczonym naczyniu ułóż połowę ziemniaków.
Posmaruj je częścią śmietany wymieszanej z ziołami i przyprawami oraz serem. Na nich umieść cebulę, pomidory i jajka. Posyp słonecznikiem i udekoruj rukolą.
Pokryj całość drugą warstwą ziemniaków z resztą śmietany. Piecz pół godziny w 200°C.
60 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV