Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Ziemniaki faszerowane cukinią, pomidorami i oliwkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pomidora sparz, obierz i pokrój w drobną kostkę razem z umytą cukinią. Przygotowane warzywa wymieszaj z posiekanymi zielonymi oliwkami, po czym polej je olejem i dopraw solą oraz pieprzem.
Ziemniaki wyszoruj (nie obieraj ze skórki), odkrój wierzch i delikatnie wydrąż środki. Wnętrze wysmaruj masłem, a następnie wypełnij farszem. Zawiń je w folię aluminiową i ułóż na blasze.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 200°C i piecz około godzinę. Gotowe danie udekoruj posiekanymi listkami bazylii i oregano oraz gałązką koperku.Źródło: Kurier TV