Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki faszerowane fetą i ziołami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Ziemniaki wyszoruj miękką szczoteczką. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj około 20 minut. Odlej, odstaw do wystygnięcia.
Każdy z ziemniaków owiń boczkiem i folią aluminiową. Włóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około godzinę.
W tym czasie posiekaj zioła. Wymieszaj z pokrojonymi w kosteczkę pomidorami i fetą oraz czarnuszką.
Upieczone ziemniaki natnij na krzyż, po czym napełnij przygotowanym farszem. Podawaj np. z kuflem zimnego piwa.
Czas: 70 min. 1 porcja = 380 kcalŹródło: Kurier TV