Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki jak z grilla"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 27
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 212
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 212
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Przygotuj kawałki folii aluminiowej, w którą zawiniesz ziemniaki. Oliwę wymieszaj z suszonymi ziołami. Ziemniaki poukładaj na kawałkach folii. Ponakłuwaj widelcem. Posmaruj oliwą i posyp solą. Zawiń ściśle i ułóż na blaszce. Włóż do piekarnika i piecz około 1,5 godz. w 190oC.
Ostrożnie rozchyl folię i ponacinaj ziemniaki na krzyż. W nacięcia włóż kawałki szynki i połówki nieobranych ząbków czosnku. Pomidorki delikatnie ponakłuwaj, posmaruj oliwą z ziołami i wraz z ziemniakami wstaw do piekarnika. Zmniejsz temperaturę do 170oC i zapiekaj 20 minut.
Przed podaniem możesz posypać ziemniaki przyprawą do grilla. Znakomicie smakują z sosem typu tzatziki lub majonezowo-jogurtowym, posypane natką.Źródło: Naj