Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki po gospodarsku z jajecznicą"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj. Każdy osobno zawiń w kawałek folii aluminiowej. Ułóż na blasze. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 175 st. Piecz godzinę.
W tym czasie cebulę obierz, drobniutko posiekaj. Jajka wbij do miseczki, roztrzep widelcem z odrobiną soli oraz pieprzu. Ogórki pokrój w plasterki. Szynkę potnij w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Wlej masę jajeczną i usmaż jajecznicę.
Ziemniaki wyjmij z piekarnika, lekko przestudź. Potem każdy natnij wzdłuż i lekko posól. Uważaj, by przy rozcinaniu ziemniaki się nie rozpadły. Nacięcie lekko rozchyl, włóż po porcji jajecznicy. Nafaszerowane ziemniaki posyp kosteczkami szynki i plasterkami ogórków.
Natkę pietruszki opłucz, osusz, oderwij listki od gałązek, posiekaj je. Gotowe danie posyp natką.
Kosteczki szynki zrumień, będą bardziej chrupiące. ok. 75 min.1 porcja zawiera ok. 480 kcal .Ok 1,90 zł za porcję.Źródło: Tina