Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki z majerankiem i serem"
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22638
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 125
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 341
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 265
Składniki
Ziemniaki obierz, gotuj 20 minut w lekko posolonej wodzie. Fasolkę oczyść. Strączki wrzuć do osobnego garnka z posoloną wodą. Gotuj około 10 minut. Ugotowane warzywa odcedź.
Mięso pokrój w kosteczkę. Majeranek opłucz, osusz, trochę odłóż do dekoracji, a resztę posiekaj.
Żaroodporną formę posmaruj tłuszczem. Ułóż w niej ziemniaki, fasolkę i mięso. Posyp pieprzem, majerankiem i pokruszonym serem.
Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temp. 175 st. Zapiekaj 10–15 minut. Przed podaniem potrawę udekoruj odłożonymi wcześniej listkami majeranku.Źródło: Naj