Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Ziemniaki z pesto"
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 102
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 507
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24701
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 102
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 507
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 41
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 24701
Składniki
Ziemniaki oczyścić, umyć i ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i ostudzić, pokroić w sporą kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki. Sałatę umyć, starannie osuszyć.
Przygotować pesto. Zmiksować listki bazylii z oliwą z oliwek, czosnkiem i orzechami, doprawić solą i pieprzem.
Świeże pesto wymieszać z kawałkami ziemnia ków. Dodać pomidory, całość pokrojoną zieleniną.
<strong>Superrada</strong>
Zamiast klasycznego bazyliowego pesto warto przygotować jego swojską odmianę, używając np. rukoli, która ma nieco orzechowy smak lub natki pietruszki.
<strong>: ok. 45 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium