Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki z pieczarkami"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 716
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 79
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Ziemniaki dobrze wyszoruj. Przetnij wzdłuż, wydrąż. Środki pokrój. Łupinki posyp solą. Posmaruj 3 łyżkami oleju. Piecz 45 minut w temp. 190°C. Pieczarki oczyść, pokrój w kosteczkę. Papryki rozetnij, usuń pestki, strąki opłucz i drobno pokrój.
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na reszcie oleju. Dodaj środki ziemniaków, mięso, paprykę i pieczarki. Duś ok. 15 minut.
Farsz przypraw solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Nałóż do wydrążonych łupinek. Posyp parmezanem. Piecz jeszcze 20 minut. Udekoruj, np. natką.