Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki zapiekane z bekonem i ziołami"
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 136
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 580
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 132
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 136
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22718
Składniki
Czas przygotowania: 90 minut • 4 porcje • 285 kcal/porcja • koszt: 2,5 zł/porcja.
Umyj dokładnie ziemniaki, nakłuj skórkę widelcem. Wstaw je do rozgrzanego do 180 st. C piekarnika. Piecz około godziny, aż będą miękkie. Ostudź.
Posiekaj szalotkę, pokrój drobno bekon i podsmaż na patelni, aż się zrumienią. Z ziemniaków odetnij wierzch i łyżeczką, delikatnie, wybierz ze środka miąższ, zostawiając jednocześnie jego warstwę przy skórce (ok. 5 mm).
Przełóż wydrążony miąższ do miski, dodaj śmietanę i dobrze wymieszaj. Możesz przyprawić do smaku solą lub pieprzem.
Do ziemniaczanej masy dodaj podsmażony bekon z cebulką, starty ser oraz zieleninę. Całość przełóż do ziemniaczanych miseczek. Zapiekaj w piekarniku w 180 st. C ok. 20 minut.Źródło: Olivia