Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Ziemniaki zapiekane z grzybami"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 162
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 314
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 21
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 118
Składniki
Ziemniaki obierz, ugotuj i pokrój w plastry.
Usmaż cebulę pokrojoną w talarki i grzyby. Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Ogórki pokrój w plastry.
Śmietanę zmiksuj z jajkami, dodaj sól i pieprz.
W natłuszczonej formie żaroodpornej ułóż warstwami wszystkie , polewając je sosem.
Wierzch posyp serem i natką. Piecz 30 minut w gorącym piecu.Źródło: Kurier TV