Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziemniaki ze szparagami"
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 130
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1737
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 245
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 114
Składniki
Ziemniaki wyszoruj, wrzuć na osolony wrzątek i ugotuj do miękkości. Odlej, przestudź, pokrój w plastry. Oczyść szparagi, odetnij zdrewniałe końcówki. Ustaw je pionowo w garnku, zalej wodą ze szczyptą soli i cukru. Gotuj 15--18 min. Odlej, ostudź.
Na talerzu rozłóż opłukane i osuszone liście sałat, przekrojone na połówki szparagi i plasterki ziemniaków. Cebule poszatkuj, zeszklij na 3 łyżkach oleju. Polej sałatkę. Dopraw solą i pieprzem. Posyp ziołami i migdałami.Źródło: Świat kobiety