Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ziołowa sałatka z jajkiem i szparagami"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20651
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Ziemniaki obierz, opłucz, zalej wodą i gotuj 20 minut. Odcedź, osącz, przestudź. Jajka ugotuj na twardo, wyjmij, przestudź, obierz ze skorupki, grubo posiekaj. Szparagi osącz z zalewy, pokrój na kawałki. Bulion wymieszaj z octem, miodem, musztardą, solą i pieprzem.
Zimne ziemniaki pokrój w kostkę. Zalej przygotowaną marynatą. Odstaw na bok. Boczek pokrój na kawałeczki, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Szalotki obierz, posiekaj, lekko zrumień na tłuszczu ze smażenia boczku.
Ziemniaki wymieszaj z pozostałymi składnikami sałatki. Przypraw solą oraz pieprzem. Zioła opłucz, osusz, posiekaj, wymieszaj z majonezem. Sos przypraw do smaku. Polej nim sałatkę.
Ugotowane brokuły to świetne zastępstwo dla szparagów. ok. 65 min. 1 porcja zawiera ok. 730 kcal. Ok. 4,35 zł za porcję.Źródło: Tina