Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 17
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 202
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 171
Składniki
Wyparz butelki, podgrzej oliwę do temp. 90 st. C na średnim ogniu 2-3 minuty.
Rozmaryn: umyj gałązki, osusz ręcznikiem papierowym, przełóż do garnka z gorącą oliwą, zostaw na ogniu na minutę. Przełóż do butelki, zalej oliwą, zamknij i wystudź.
Bazylia: umyj liście i dokładnie osusz, potem postępuj jak wyżej.
Szałwia: opłucz garść liści, osusz dokładnie i dalej postępuj jak wyżej.
Czosnek: smaż przez 2 minuty w odrobinie oliwy, nie dopuść do przypalenia. Wlej resztę oliwy i podgrzewaj 2-3 minuty, potem postępuj jak wyżej.
Czas przygotowania: ok. 30 minutŹródło: Olivia