Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Złote pączuszki z białym serem"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 726
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 726
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 144
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 83
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 606
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Przepis przysłała Urszula Świeca z Hrubieszowa
Biały ser zmiel. Jajka roztrzep z cukrem. Mąkę wymieszaj z sodą oczyszczoną, wsyp do sera, dodaj masę jajeczną i cukier waniliowy, dobrze wymieszaj. Na samym końcu dodaj ocet lub spirytus, połącz (ciasto powinno być lepiące).
Zwilżonymi dłońmi uformuj z ciasta kulki. Olej mocno rozgrzej w rondlu. Włóż kulki, usmaż na złoty kolor. Osącz z tłuszczu. Lekko ostudź. Ew. posyp cukrem pudrem.
Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie