Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa cytrynowa po 2. roku życia"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 718
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 82
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
Pietruszkę i selera dokładnie umyj, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Pokrój je w kostkę, włóż do garnka i zalej 250 ml wrzątku.
Mięso opłucz, dodaj do warzyw i gotuj wszystko do miękkości.
Odcedź warzywa i mięso, ale nie wylewaj wywaru, tylko dodaj do niego wyciśnięty sok z cytryny i ponownie zagotuj.
Mięso z indyka pokrój na bardzo małe kawałki i wraz z warzywami dodaj do wywaru.
Zupkę zabiel śmietaną i gotuj przez chwilę.
Dodaj do niej ryż i posiekany koperek.Źródło: Mam dziecko