Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa gulaszowa dla dzieci"
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 100
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 145
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 29
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 130
Składniki
Umyj mięso, pokrój je w kostkę i podsmaż na oleju. Umytą paprykę i cebulę drobno pokrój i przyrumień na patelni. Pomidora sparz wrzątkiem, pokrój w kostkę, dodaj wraz z mięsem do warzyw na patelni.
Całość duś przez 15-20 minut na małym ogniu. Następnie wlej do dania ok. 0,5 l wody. Dołóż obrane, pokrojone ziemniaki i przy prawy do smaku. Gotuj pod przykryciem, aż mięso zmięk nie (ok. 30 minut). Możesz podać z odrobiną jogurtu.
Jeśli oprócz warzyw i mięsa dodasz do niej np. zacierki, będzie bardziej pożywna.Źródło: Mam dziecko