Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa warzywna z tostowymi paluszkami"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Obierz i posiekaj cebulę, podsmaż na maśle. Pokrój w kostkę marchewkę, i pozbawioną nasion cukinię, łodygę selera naciowego – na małe kawałki.
Cukinię podsmaż krótko na oliwie (ok. 2 minut). Wszystkie warzywa przełóż do garnka, zalej wodą. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Dodaj przecier pomidorowy, przypraw i posyp natką.
Przygotuj tostowe paluszki: pokrój na wąskie paski kromki chleba tostowego, skrop oliwą. Połóż posiekane listki bazylii, przykryj startym żółtym serem. Zapiekaj w temp. 190 st. C, aż ser się rozpuści (ok. 7 minut).
czas przygotowania: 35 minut, cena porcji: ok. 2,5 zł, 180 kcal, dla 4 osóbŹródło: Olivia