Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z rzeżuchy"
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Doprawione odrobiną mięty!
Odsłon: 22
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 208
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 188
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój w kostkę. Zagotuj bulion warzywny. Wrzuć ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Pod koniec gotowania wrzuć pokrojoną rzeżuchę, zagotuj. Zmiksuj zupę i jeszcze raz zagotuj.
Zupę wymieszaj ze śmietaną, przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Pokrój szynkę.
Jajka ugotuj na twardo, obierz, drobno pokrój. Do każdego talerza włóż trochę jajek, szynki, zalej gorącą zupą.
Porcje 5. 35 min. Cena 2,10 zł. Kalorie 173 kcal.
<strong>Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej</strong>Źródło: Bella Relaks