Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupka jarzynowa po 7. miesiącu"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 35
Składniki
Ziemniaka, marchew i pietruszkę dokładnie oczyść, obierz i opłucz pod bieżącą wodą. Kalafiora starannie umyj. Pokrojone na niewielkie kawałki warzywa wrzuć do ok. 200 ml wrzątku. Gotuj, aż staną się miękkie. Jajko umyj, a następnie ugotuj na twardo. Oddziel żółtko od białka. Pół żółtka dodaj do warzyw.
Całą zupkę dokładnie zmiksuj. Wzbogać łyżeczką masła lub oliwy i jeszcze raz zagotuj. Przed podaniem posyp koperkiem.Źródło: Mam dziecko