Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupka marchewkowa do placuszków z szynką"
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 194
Pulpety z szynki wieprzowej w sosie koperkowym to pomysł na szybki obiad. Mo...
Odsłon: 160
Składniki
Obierz marchewki i ziemniaki, pokrój na mniejsze kawałki. Włóż do garnka i zalej wodą tak, by je przykryła. Dodaj liść laurowy i ziele angielskie. Gotuj, aż warzywa zmiękną. Wyjmij przyprawy, przestudź i zmiksuj zupkę. Dodaj oregano, sól i pieprz, zagotuj. Przed podaniem polej jogurtem lub śmietaną. Przygotuj placuszki: wsyp do miski mąkę, dodaj jajko, mleko i wodę. Dobrze wymieszaj, dopraw szczyptą soli. Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj. Formuj małe płaskie placuszki i smaż na oleju. Możesz posypać je z jednej strony żółtym serem. Podawaj z zupką.
czas przygotowania: 30 minut, cena porcji: ok. 3 zł, 200 kcal, dla 4 osóbŹródło: Olivia