Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żurek na zakwasie"
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20652
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 50
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5186
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 50
Składniki
Tuszkę królika umyj pod bieżącą wodą.
Warzywa obierz, zalej 2 litrami wody, dodaj mięso, ziele angielskie, liść laurowy oraz suszone grzyby. Gotuj około 45 minut.
Po upływie tego czasu wywar przecedź, dorzuć pokrojoną cienką wędzoną kiełbasę oraz boczek i gotuj 10 minut. Wtedy dolej zakwas żytni, wymieszany z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Na koniec połącz żurek ze śmietaną z chrzanem, majerankiem oraz solą i pieprzem. Danie podawaj z jajkiem.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 200. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax