Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zwijany pagaj bardzo owocowy z Lubelszczyzny"
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 272
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 48
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 44
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 79
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 89
Składniki
Mąkę przesiej, wbij jajko, dodaj sól, wlej sok z 1/2 cytryny i wodę. Zagnieć i wyrabiaj przez ok 5 min. Odstaw na ok. 30 min. 2 W tym czasie przygotuj nadzienie: jabłka umyj, obierz, pokrój w kostkę, skrop sokiem z cytryny i wymieszaj z cukrem. 3 Ciasto rozwałkuj jak najcieniej, następnie polej roztopionym masłem i posyp bułką tartą, wymieszaną z cynamonem. Na ciasto wyłóż jabłka (wzdłuż jednego z boków zostaw kilka wolnych cm od brzegu, będą potrzebne do sklejenia). Następnie zwiń ciasto, podobnie jak strudel. Wierzch posmaruj stopionym masłem. 4 Wstaw do rozgrzanego do 190oC piekarnika i piecz do zrumienienia (ok. 40 min). Gotowe ciasto możesz oprószyć cukrem pudrem.Źródło: Świat kobiety