Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 41
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Rozgrzać piekarnik do 190°C. Dynię ze skórą pokroić na kawałki, ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem, posmarować oliwą, posypać posiekanym tymiankiem, solą i pieprzem. Pieczemy 25 minut.
Po wystudzeniu dynię zmiksować z pastą tahini.
Połączyć masę dyniową z posiekaną miętą, przełożyć do miseczki i skrapiamy olejem.
Podawać z kawałkami serów i orzechami.