Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, dlatego dzisiaj chciałabym zaproponować Wam zrobienie marcepanowego bałwanka – taka figurka pięknie uatrakcyjni Wasz deser no i będzie wspaniałą dekoracją świątecznego stołu.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 247
Składniki
Dwa kawałki marcepanu zabarwiłam barwnikami na zielono i czerwono. Z jasnego kawałka formuję dwie kulki – jedną trochę większą od drugiej – i ustawiam je na sobie. Z zielonego marcepanu robię kapelusik, któremu doklejam czerwony paseczek. Z reszty czerwonego marcepanu robię nosek i szalik, a z posypki czekoladowej oczy, uśmiech i guziki.
Marcepanowy bałwanek jest już gotowy. Jak widzicie jego wykonanie jest niezwykle proste i można do tego z powodzeniem zaangażować dzieci.