Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Barbari polecam wszystkim robi się go szybko i wybornie smakuje...
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 106
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 37
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 420
Składniki
Drożdże zalewamy, roztopionym masłem, mlekiem i wodą. Dodajemy cukier, sól i stopniowo mąkę. Zagniatamy lekkie ciasto.Przykrywamy ściereczką i zostawiamy w ciepłym miejscu ok 30 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte ciasto chlebowe dzielimy na 5 kawałków; rozciągamy lekko palcami na kształt owalu o grubości 1 cm. Nacinamy wzdłuż całego chleba, smarujemy jajkiem i posypujemy.
Barbari pieczemy w piekarniku nagrzanym na 250ºC (termoobieg) przez około 10-12 minut.