Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dip bazyliowy na bazie jogurtu idealny do przekąsek na zimno, jak i do głównych dać ciepłych.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 55
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 89
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5950
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 90
Składniki
Jogurt oraz majonez ze szczyptą soli i pieprzu mieszamy ze sobą.
Siekamy na drobno świeżą bazylię oraz czosnek i dodajemy do jogurtu. Ponieważ suszone zioła mają intensywny smak, możemy dodać również suszoną bazylię. Wszystko mieszamy ze sobą.
Zależy nam na uzyskaniu intensywnego smaku, więc odstawiamy dresing minimum na pół godzinki do lodówki, smaki się dzięki temu połączą i "przegryzą" ze sobą.
Smacznego!!