Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brioszka z kurkumą jest niezwykle puszysta, lekka, maślana i ma lekką słodycz, która świetnie smakuje ze słodkimi i wytrawnymi dodatkami.
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 162
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 162
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 124
Składniki
Drożdże rozpuścić w letnim mleku. Wszystkie pozostałe składniki włożyć do miski i dodać mleko z drożdżami. Wyrabiać w robocie kuchennym przez ok. 10 minut. Przykryć i odstawić aby ciasto wyrosło, aż podwoi rozmiar.
Ciasto ponownie zagnieść i dodać trochę mąki, jeśli jest zbyt lepkie. Uformować kulki i umieścić je obok siebie w żaroodpornym naczyniu. Posmarować żółtkiem. Piec w 200° C (góra/dół) przez ok. 20-30 minut.
Brioszkę ostudzić na kratce i pokroić.