Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brokuł - jak brokuł, uwielbiam za to łączyć smaki z pozoru bardzo odległe.
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 30
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 127
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 110
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 107
Składniki
Jeśli korzystamy ze świeżego brokuła - podzielić na różyczki i obgotować przez 3 minuty we wrzątku.
Na zimną patelnię (lub wok) wlać oliwę z pestek winogron, dodać pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek - dopiero wtedy włączyć ogień i szybko zasmażyć. Wrzucić brokuł (zblanszowany lub mrożony) i obsmażyć ze wszystkich stron (ok. 2 min), zalać śmietanką, dodać przyprawę "5 smaków", sos worcester, sól i pieprz do smaku.
Dusić kolejne 2 minuty, odstawić z ognia - brokuł w ciepłym sosie jeszcze dojdzie - podawać jako dodatek do ryżu lub makaronu, ewentualnie do kotletów z kurczaka.