Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Puszyste i aromatyczne bułeczki idealne do grilla i na inne okazje .
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 169
Jeden z najsmaczniejszych chlebów pieczonych przez naszą babcię. Mocno chrupi...
Odsłon: 658
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 135
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 115
Składniki
Do miski wsypać mąkę, sól ,przyprawy wymieszać dać połowie,a drugą połowę zostawić, dodać olej .Wodę i mleko wlać do garnka podgrzać dodać cukier i drożdże.Dolać do mąki i wyrobić elastyczne ciasto przykryć ściereczką i odstawić na godzinę do wyrośnięcia.Następnie ciasto podzielić na 12 części uformować bułeczki i odstawić na 15 minut przykrywając ściereczką.Masło rozpuścić dodać resztę przypraw połącz.Pędzelkiem posmaruj wyrośnięte bułeczki masłem z ziołami.Ułóż na blaszce i wstaw do nagrzanego piekarnika do 190 st.i piecz około 25 minut.