Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super surówka ,szczególnie polecam do ostrych mięs.
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9847
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 524
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 67
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 9847
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 118
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 524
Doskonałe kotlety mielone z szynki wieprzowej. Mięso jest odpowiednio delikat...
Odsłon: 67
Składniki
Buraczki myjemy ,zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 90 min w temperaturze 200°C (można tradycyjnie przygotować ,gotując). Studzimy ,obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Rodzynki zalewamy wrzątkiem ,osączamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy buraczki ,przez chwilę smażymy ,dodajemy otartą skórkę z pomarańczy ,sok z ½ pomarańczy i rodzynki. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem oraz cynamonem.