Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam spróbować.Na ciepło do obiadu świetny dodatek:)
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1181
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1181
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 117
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 130
Składniki
Buraki ugotować w łupie.Wystudzić ,obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Por pokroić w cieńkie talarki,dać na rozgrzane masło i zeszklić. Pod koniec duszenia dodać mąkę i lekko zrumienić ,tak około 3 min. Do utartych i zagrzanych buraków dać pora,łyżkę kminku,sól,kwasek i cukier do smaku. Zagotować.
Smacznego życzę!