Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Wyszorowane pod bieżącą wodą buraki zalać wrzątkiem i gotować ,zależnie od wielkości , od 1,5 do 2 godz. Następnie odcedzić ,a kiedy wystygną obrać i zetrzeć na tarce. Na patelni roztopić masło ,wsypać mąkę i ,mieszając ,2-3 min podsmażać na średnim ogniu ,nie dopuszczając do tego ,by mąka się przyrumieniła. Dodać buraki oraz kminek i ,wciąż mieszając ,podsmażać 7-8 min. Doprawić do smaku niewielką ilością soli ,cukrem oraz sokiem z cytryny.