Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kuchnia kanadyjska
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2135
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 975
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 214
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20991
Składniki
Wymieszałem obie mąki, cukier, uprażone orzeszki, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugiej misce wymieszałem mleko, olej, jajka i maślankę. Dodałem do suchych składników, wymieszałem , aż ciasto było gładkie. Na koniec dodałem kukurydzę i ponownie wymieszałem. Rozgrzałem piekarnik do 175 stopni , w nim wstawiłem nasmarowaną formę masłem o wymiarach 30x20x5 cm. Formę napełniłem ciastem, piekłem 40 minut. Chlebek pdany na ciepło, pokrojony na kromki smakuje najlepiej.