Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chlebek z patelni zrobisz w zaledwie 5 minut, wystarczy, że zmieszasz ze sobą wszystkie składniki i usmażysz na patelni bez dodatku tłuszczu. Smakuje rewelacyjnie podany jako dodatek do dań z gęstym sosem np. curry z ciecierzycy lub jako przekąska z ulubionym smarowidłem.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9647
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9647
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 239
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
Wodę delikatnie podgrzej, powinna być letnia.
Do dużej miski przesiej mąkę, wsyp sól i wlej oliwę. Za pomocą drewnianej łyżki wymieszaj składniki. Następnie cienkim strumieniem wlej letnią wodę i wyrób elastyczne ciasto.
Gotową masę przykryj ściereczką i odstaw na 3 minuty.
Ciasto podziel na 8 równych części. Każdą z nich rozwałkuj na okrągły placek.
Chlebki smaż na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, po 30 sekund z każdej strony.