Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszny chlebek z dodatkiem cypryjskiego sera halloumi. Chlebek można podawać do zup, sałatek, mięs albo jako samodzielną przekąskę. Halloumi ma wysoką temperaturę topnienia, co sprawia, że chlebek jest najlepszy przytostowany na suchej patelni albo przypieczony na grillu.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 620
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 322
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1132
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 620
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 173
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 322
Składniki
Pokrój cebulę w drobną kostkę.
Pokrój ser w centymetrowe kawałki.
Do mąki dodaj drożdże, cukier, sól i suszoną miętę. Dodaj letnią wodę i przemieszaj.
Dodaj oliwę i wymieszaj całość do wchłonięcia oliwy przez ciasto.
Dodaj ser i cebulę; dokładnie wymieszaj do rozprowadzenia się składników w cieście.
Przełóż ciasto do natłuszczonej i wyłożonej papierem do pieczenia formy. Odstaw je pod przykryciem do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około dwie godziny.
Chlebek piecz w temperaturze 210 stopni w funkcji góra-dół przez około 35 minut.
Smacznego!