Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielkanoc coraz bliżej. Nie wyobrażam sobie aby na stole zabrakło buraczków. Tym razem w wersji z chrzanem i konfiturą żurawinową.
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Buraki myjemy. Gotujemy do miękkości. Czekamy aż ostygną. Następnie obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Na rozgrzaną patelnię wrzucamy łyżkę masła klarowanego, gdy się rozpuści wrzucamy buraki, chrzan i żurawinę. Doprawiamy solą, pieprzem, octem i cukrem. Po ok. 5 - 7 min dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy. Podajemy ciepłe. Smakują również na zimno