Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetna zabawa przy przygotowaniu dla małych i dużych
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Żelatynę zalać letnią wodą, wymieszać i pozostawić do napęcznienia, cukier puder przesiać, podzielić na dwie części. Do żelatyny dodać glukozę w proszku wymieszać i delikatnie podgrzewając (nie dopuścić do gotowania!). Gdy składniki się dobrze rozpuszczą wlać do pierwszej części cukru pudru.i mieszać łyżką następnie wyrabiać ręką dosypując cukier z drugiej części tylko tyle ile masą wchłonie.Masa powinna mieć konsystencję plasteliny. Dzielę ją teraz na odpowiednią ilość porcji i każdą porcję wyrabiam z barwinkiem spożywczym. Za pomocą wykrojników wycinać kwiatuszki, a listki wyciełam nożem....