Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsty, bardzo aromatyczny dip serowy z dodatkiem chilli. Idealny do nachosów lub drożdżowych paluchów. To idealny sos do imprezowych przekąsek.
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 365
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Serek topiony kroimy w kostkę, cheddar trzemy na tarce. Ostrą papryczkę kroimy w drobną kostkę. Sery i papryczkę zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu, aż sery się roztopią i ładnie połączą. Sos doprawiamy do smaku solą, pieprzem, gałką, i chipotle. Sos jest dość lejąc, dopiero po ostygnięciu zgęstnieje. Przed podaniem sos posypujemy płatkami chilli.