Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast kupować w sklepie warto pokusić się o jej samodzielne przygotowanie. Domowa przyprawa do piernika w przeciwieństwie do większości mieszanek zakupionych w sklepie nie zawiera cukru. Składa się wyłącznie z aromatycznych przypraw. Wystarczy dodać odrobinę do ciasta na piernik lub pierniczki, aby nadać im świątecznego charakteru i smaku. Gotową przyprawę przechowuj w szczelnym pojemniku w suchym miejscu.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 103
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 103
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 107
Polecam.
Odsłon: 128
Składniki
Wszystkie składniki syp do miski i dokładnie wymieszaj. Gotową przyprawę korzenną przesyp do szklanego słoiczka i szczelnie zakręć. Przechowuj w suchym miejscu. Używaj do bożonarodzeniowych wypieków.