Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli wasze dzieci tak samo jak moje lubią żelki :) to koniecznie spróbujcie ich o wiele zdrowszą wersję :)
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Panierowana, smażona Miruna podana z ziemniakami i surówką z pekińskiej kapusty.
Odsłon: 25
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 133
Składniki
3 łyżeczki żelatyny wymieszać z 3 łyżeczkami cukru, zalać niewielką ilością wrzątku i dokładnie wymieszać. Woda musi być gorąca, żeby żelatyna dobrze się rozpuściła. Trzeba wszystko wymieszać porządnie tak, aby nie było grudek.
Do powstałej mikstury wcisnąć sok z cytryny, wymieszać i przelać połowę do foremek. Dobrze się sprawdzają takie do lodu.
Do reszty dodać soku owocowego. Ja użyłam z aronii, ale może być malinowy albo inny, który lubicie i znowu przelać do foremek.
Wstawić na pół godziny do lodówki do stężenia i gotowe :)