Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DOMOWY CUKIER WANILIOWY: Wszystko co domowe, to najlepsze. Z tym cukrem jest podobnie. No i wychodzi znacznie taniej bo jedna laska wanilii kosztuje ponad 20 zł i możemy jej użyć raz. A jak przygotujemy z dwóch lasek waniliowych mamy aż trzy szklanki prawdziwego cukru z wanilią.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 603
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 132
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1753
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 118
Składniki
Cukier przesypać do miski. Laski waniliowe przeciąć na 4 równe części. Małą łyżeczką delikatnie zeskrobać ziarenka wanilii. Dodać do cukru. Dokładnie wymieszać. W cukrze zauważymy mikroskopijne, ciemne punkciki. To właśnie są ziarenka wanilii. Przesypujemy połowę cukru do słoika, wkładamy 2 przecięte laski i dopełniamy słoik pozostałym cukrem. Słoik szczelnie zamykamy. Co drugi dzień potrząsamy porządnie by ułatwić uwalnianie się aromatu. Cukier już następnego dnia wspaniale pachnie.