Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 121
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 169
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 51
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 141
Składniki
Domowy majonez. Niezbedne skladniki: 3 zoltka 350 ml oleju roslinnego (rzepakowego) 2 lyzeczki musztardy 1 lyzka soku z cytryny (ewentualnie octu winnego) 0,5 lyzeczki cukru pudru 0,5 lyzeczki soli odrobina mielonego pieprzu Domowy majonez - sposob wykonania Do naczynia wlej zoltka. Dodaj musztarde, sok z cytryny lub ocet, wsyp cukier puder, sol i pieprz oraz lyzke oleju. Calosc wymieszaj delikatnie za pomoca lyzki, nastepnie zblenduj calosc na gladka mase, powinna byc nieco gesta. Nie przerywajac blendowania, mala struzka wlewaj reszte oleju. Blenduj kilka minut, do momentu uzyskania idealnej dla siebie konsystencji. Gotowy majonez przeloz do pojemnikow i trzymaj w lodowce