Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marchewka duszona bez tłuszczu. Smaczny dodatek do obiadu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 32
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 1980
Składniki
Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Następnie dusić z dodatkiem pół łyżeczki soli i jednej szklanki wody pod przykryciem przez około 10 minut.
Około 1/4 szklanki soku, który wypłynął z marchewki w czasie duszenia odlać i przestudzić. Rozprowadzić w nim mąkę i wlać do marchewki energicznie mieszając, aby nie powstały grudki.
Marchewkę z mąką doprawić pieprzem i ciągle mieszając dusić jeszcze przez około dwie minuty. Smaczny i zdrowy dodatek do obiadu gotowy!