Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraki przygotowane w ten sposób są bardzo aromatyczne. Idealny dodatek do mięsnego obiadu.
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27473
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 165
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 189
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1207
Składniki
Buraki możesz ugotować lub upiec w piekarniku (wtedy każdego buraka owijamy folią). Obierz je ze skórki i zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Obrane jabłka także zetrzyj na tarce. Z cytryny zetrzyj skórkę. Buraki z jabłkami przesmaż na maśle. Dodaj skórkę cytryny i chrzan. Dopraw do smaku sokiem z cytryny i solą. Wymieszaj. Duś przez 10 minut. Podawaj na ciepło jako dodatek do dań mięsnych.