Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 27
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 28
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 22
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 27
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 26
Składniki
Rybę dokładnie trzeba umyć ze śluzu. Dobrze zdejmuje się go nożem. Odcięłam łeb.
Skóra schodzi bardzo łatwo- wystarczy podważać ją palcami.
Wycięłam kręgosłup. Nastawiłam do z warzywami korzeniowymi na wywar.
Do pokrojonego mięsa dodałam startą cebulę i czosnek, koperek,i skórkę z cytryny.
Zmalaksowałam i dodałam jeszcze jajo, bułkę, chili i sól- łyżeczka z małą górką na każde 0,5 l masy.
Farsz włożyłam do skóry, owinęłam gazą i dałam do wywaru wraz z łbem. Powinno się parować- gotować na małym ogniu około 25- 30 minut.
Niestety efekt okazał się mało estetyczny. Nadmiar farszu zawinęłam w folię spożywczą i ugotowałam "baton".
Zalałam go wywarem z rozrobioną żelatyną. Jak widać niewiele pomogło to estetyce- chociaż faszerowany sum był bardzo smaczny.
Smacznego :)