Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam serdecznie,z dodatkiem soku cytryny wspaniały smak:)
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 63
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 423
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1153
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 63
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 32
Witaj w kulinarnym raju, gdzie klasyka spotyka się z wykwintnym smakiem. Nasz...
Odsłon: 178
Filet z kurczaka z warzywami i chipsami jarmużu to połączenie wykwintnych sma...
Odsłon: 89
Zanurz się w delikatnym smaku japońskiego ciasta Castella "Kasutera" i pozwól...
Odsłon: 423
Po długiej zimie mamy ochotę na lekkie, proste i smaczne dania, a ta duszona...
Odsłon: 1153
Składniki
Kurze żołądki oczyścić z tłuszczu,wymoczyć w wodzie. Dać do garnka zalać wodą i zagotować,wodę odlać.Czynność powtórzyć 2 razy. Obgotowane żołądki zalać ponownie wodą,dodać przyprawy,marchew,ziele,liście oraz podudzia z indyka. Gotować 2 godz.do miękkości żołądków i podudzi. Pod koniec gotowania dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy mięsko jest miękkie wybrać z rosołu,wystudzić poporcjować tzn.pokroić . Przygotować miseczki,na spód dać marchew,groszek ,natkę pietruszki oraz pokrojone żołądki i mięso. Rosół doprawić do smaku,wsypać do gorącego żelatynę,nie gotować tylko rozpuścić. Przestudzonym rosołem zalać mięso i dać do lodówki do zastygnięcia. Smacznego życzę!