Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i szybki przepis na gotowana dynię. Ugotowaną pulpę z dyni można dodać do ciast , naleśników, zup, owsianki. Zblendowaną pulpę z dyni można również zamrozić.
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Dynię obierz, pokrój na mniejsze kawałki. Do garnka wlej wodę, dodaj dynię i zagotuj. Następnie gotuj na małym ogniu przez około 30 minut często mieszając.
Miękką dynię możesz zblendować na gładko. Pulpę przechowuj w lodówce, możesz ją również zamrozić lub przełożyć do słoiczków i zagotować.
Gotowej pulpy możemy używać do dań na słodko lub na słono.